Три медала за родните сноуборд надежди в петия кръг на Световния сноуборд тур

Изображение 1 от 3

    Един златен и два бронзови медала донесоха на страната ни младите надежди на сноуборда от петия кръг на Световния сноуборд тур за деца и младежи. Състезанието, част от Световните сноуборд серии в дисциплината слоупстайл, се проведе в Арена Платос, Румъния. В него взеха участие и трима родни представители.

    В оспорваната категория на младежите до 15 годишна възраст най-добре се представи Емил Сунков от отбора на Свободно сноуборд общество град Смолян. Той кара стабилно и успя да се класира на 3-та позиция, със съответно бронзов медал.

    В категорията на по-големите участници до 18 години, победител и златен медалист е състезателят на Пампорово АД Константин Славов, който направи отличен рън и успя да вчечатли съдиите с много чисто каране и страхотен стил. До него на стълбичката се наредиха представител на домакините на втора позиция и отново предствител на България на трета позиция – Камен Петров, също от отбора на Пампорово.

    Тази година Световният сноуборд тур за деца и младежи включва общо 10 локации на 5 континента, а голямата новина е, че следващата му спирка е този уикенд в Пампорово. Родопският курорт отново ще бъде домакин на престижния турнир за четвърти пореден път, а целта на организаторите му е да стимулират младежкия спорт и да помогнат за развитието на родните състезатели.

    Очаква се в страната ни да пристигнат някои от най-добрите млади сноубордисти от Балканите и Европа, които ще се борят за спечелването на уайлд кард за участие във финала на турнира, който ще се проведе между 4 и 9 април в Капрун, Австрия.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини