В Смолянско няма затворени проходи, микробуси отново опитват да минат с летни гуми

    Движението в Смолян и областта навсякъде се осъществява с вериги, при зимни условия и с ограничение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканската пътна мрежа. Няма затворени пътища и въпреки обилния снеговалеж обстановката е нормална,каза областният управител Недялко Славов.

    Над 90 машини са работили през нощта за разчистване и разширяване на пътищата и опесъчаването им. Всички пътища са отворени за движение, включени са и роторни снегорини , за да разширят пътното платно. Няма прекъснати общински пътища и затворени републикански пътища. През нощта е имало няколко аварии в малки населени места, където е прекъсвал тока, но е възстановено подаването. С водоснабдяването нещата са нормални и няма бедстващи хора. Няма и сериозни инциденти, само едно петепе-челен удар между две коли в доспатско, което е само с материални щети.

    Институциите и фирмите , ангажирани със снегопочистването продължават работа, особено интензивно по републиканската пътна мрежа, поясни Славов. "Валежът не е неочакван, затова нека хората тръгват на път подготвени- вериги, заредени с гориво резервоари,телефони и вода", призова областният управител и не скри, че и тази сутрин, въпреки непрекъснатото говорене и неспирни прогнози за опасно време и обилен сняг, по посока от Пловдив не спират да пристигат микробуси с летни гуми, които са правили опити да качват проходите, но са връщани от екипите на полиция и ДАИ.

    По високите части на Родопите, главния път, проходите са най-рисковите при обилен снеговалеч, но снегът измества фронта на изток. За сега валежите пордължават и в Смолня вече има натрупана снежна покривка около 20 см.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини