Родопската култура влиза в Европейската през 2019г, от администрацията призоваха общините да са по-активни

Изображение 1 от 2

    Нека общините бъдат по активни в подаването на предложения за участие в проявите, свързани с Европейска столица на културата-Пловдив, 2019г,призоваха от областната администрация

    По покана на областният управител на Смолян Недялко Славов, представители на Фондация „Пловдив заедно 2019”, се срещнаха с държавната власт в Смолян, за да обсъдят възможностите за съвместна работа. 

    Идеята е да се потърсят допирни точки за вписване на Родопската култура, местният фолклор, културните богатства на региона в многобройните прояви през 2019г. „Ние установихме първоначален контакт преди няколко месеца с кмета на община Пловдив, с ръководителите на фондацията и още тогава ги поканихме тук да ни запознаят и да търсим възможности за изява на местните творци и културни дейци“, каза Славов.

    В процеса на разговорите стана ясно, че има широки възможности за взаимодействие с Фондация “Пловдив Заедно 2019” и участие на културни дейци от Смолянска област по време европейските дни в Пловдив.

    От фондацията организатор, която разработва платформите за проявите след две години, благодариха за срещата и поканата за сътрудничество,подчертавайки богатството на култура,традиции,фолклор и творци в региона на Родопите.

    От областната управа в Смолян призоваха представителите на общините за активност в подаването на събития за включване в Националния културен календар за 2017г. тъй като в региона има много значими мероприятия, които са културно богатство и могат да привлекат туристи и допринесат за популяризиране.

    До момента обае такива не са подадени към Министерството на културата. но все още има възможност за добавяне на събития от региона към Националния културен календар за 2017г.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини