Вижте - 20 милиона долара под матрака, за изпиране

Не сте виждали 20 милиона долара в брой и е малко вероятно да ги видите някога накуп. При това на уникалната гледка федералните власти попаднали не къде де е, а под матрак. Обискът бил извършен в Уестбъро, Масачузетс по-рано този месец, но за разкритите пачки пишат медиите сега.

Снимките показват матрака, пълен с пачки пари в брой. Те са били конфискувани по време на разследване на вътрешната сигурност, свързано с участието на компания, наречена TelexFree, в пирамида.

Агентите намерили парите, след като арестували бразилец на име Клебер Рене Ризерио Рока, когото разследвали по обвинение в заговор за пране на пари. "Компанията TelexFree, която продава телефонни услуги, е наистина огромна пирамидална схема", според обвинението. "Тя прави малко или никакви пари от продажбата на VOIP, но получава милиони долари от хората, които се регистрират за получаване на финансови бонуси от реклама и вложения."

Федералните власти извършват обиски при разследването срещу компанията през 2014 г. и съдебни регистри сочат, че "около 965 225 души са загубили пари, когато TelexFree се срина, а техните загуби са на обща стойност около 1 755 927 755 долара." Един от основателите избяга в Бразилия, друг се призна за виновен и призна - компанията е пирамидална схема.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини