"Туристите", спасени снощи в планината са избягали от болницата в Смолян, мъжът с множество криминални деяния

Мъжът и жената, които снощи бяха издирвани с часове високо в планината над Смолян са избягали от смолянската болница. 43 годишният мъж от Пловдив и 33 годишната жена от Кюстендил бяха с премръзнали крайници, поради което спасителите са ги транспортирали за лечение директно в болницата. След като полицейски служители отишли да вземат показания от двамата, се оказало, че те са изчезнали от здравното заведение.

„Нямаме данни защо са напуснали болницата, нито какво са правили в Смолян, както и причините да предприемат това пътуване в планината“, обясни говорителят на ОД МВР в Смлолян Цветелина Черкезова. Двамата обаче едва ли са били туристи, още повече че мъжът е криминално проявен, с множество престъпни прояви, дела и присъди.

Двамата бяха открити призори на 26 януари след 6 часова спасителна акция на пожарникари и полицаи в района на Кремене, като са тръгнали през планината от Смолян. Не са били подготвени изобщо за подобен над 10 километров преход, който според тренираните планинари е повече от рисков, особено през снежните преспи, които сега в този район са повече от метър.

След като се изгубват в планината, около 19.30 ч снощи подават сигнал на тел. 112 и бяха спасени след проведената спасителна акция в планината. В издирването се включват екипи на противопожарната служба в Пампорово и Смолян, които незабавно реагират и започват спасителни действия по установяване на местонахождението загубените туристи. В спасителната акция се включват и служителите от ОД МВР и РУ-Смолян.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини