Смолянски полицаи извоюваха световни титли по Джу-джицу

Изображение 1 от 3

    Трима полицейски служителите от ОД МВР – Смолян участваха в провелото се в гр. Разлог Световно първенство по Джу-джицу за служители на правоохранителни органи – пожарна, полиция, армия и др. То се организира от Международната Джу-джицу федерация, в която участват състезатели от 17 държави. За първи път първенство от такъв мащаб се провежда в България.
    Полицейският служител Емил Ковачев, заедно с полицай Борислав Атанасов от РУ-Чепеларе, при ОД МВР – Смолян, участват като отбор от МВР за България в „Полицейска лична защита“ като грабват два златни медала. В тази категория отборът от ОД МВР – Смолян преборва в битка състезатели от други 6 държави – Азърбейджан, Португалия, Италия, Германия, Сърбия и Черна гора.
    Димитър Димитров, който е стажант в ОД МВР – Смолян от Академията на МВР, пък участва в две категории по „Бойна система“, която представлява директна битка и спечелва още два златни медала за България.
    Чувството да си на върха в състезание от световен мащаб и да чуеш химна на България е удивително и много вълнуващо – споделиха победителите. „А когато, след положен упорит и непрестанен труд, дисциплина и здрав дух, бъдеш оценен – е най-важното!“.
    Колегите на шампионите от Областната дирекция на МВР – Смолян поздравиха златните медалисти и им пожелаха успех в покоряването на още върхове и още поводи за гордост за МВР и за България.
    Със заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов двамата служители - старши инспектор Емил Ковачев и младши инспектор Борислав Атанасов, ще бъдат наградени с „Писмена похвала“. За стажант Димитър Димитров ще бъде изпратено Предложение до ректора на Академията на МВР за награждаването му.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини