По 7 деца бежанци на ден минават браздата сами. Преглед на печата

"Монитор":

Герджиков: Излъчваме еврокомисар, ако няма редовен кабинет

Ако след изборите на 26 март не се сформира редовен кабинет, служебното правителство ще излъчи еврокомисар. Това заяви премиерът Огнян Герджиков след заседанието на МС, където направи отчет за работата на властта за изминалия месец.

Герджиков обясни, че може още 25 дни да останем без еврокомисар, след това ще бъде късно.

Герджиков даде да се разбере, че ако няма редовен кабинет служебното правителство е готово са продължи да работи.

"Не е изключено с оглед на резултатите от вота да се влезе в спирала. Ние сме готови докрай да изпълняваме нашите задължения, освен ако президентът Румен Радев не реши да назначи друго правителство", каза Герджиков.

Бежанци. 

"Монитор":

По 7 деца бежанци на ден минават браздата сами

Броят им скочил двойно само за година, плащат между 300 и 1500 евро, за да стигнат до Европа

Средно по 7 непридружени деца бежанци търсят закрила у нас всеки ден. Това показват данни на Държавна агенция за бежанците (ДАБ) за 2016 г. През изминалата година в страната са влезли 6572 хлапета, 42% от които са пристигнали у нас без семейство или възрастен роднина. Така в сравнение с 2015 г., когато непридружените деца са били 1816, през миналата година броят им нараства до 2772.

Най-многобройни са били невръстните мигранти от Афганистан - 2048. 310 от тях са били малолетни, а останалите 1738 непълнолетни, като повече от половината са били на възраст между 16 и 17 г.

Избори. 

"Труд":

Рекорден брой хора от чужбина ще гласуват на изборите

Огромен е интересът от сънародниците ни зад граница към вота на 26 март, съобщи БТВ. Вече са обработени над 44 хиляди заявления, което е с 8 хиляди повече от президентския вот.

В Турция желаещите да гласуват са цели 19 хиляди - двойно повече. Секциите там обаче ще са 35 - заради ограниченията за страните извън Европейския съюз. Затова и български изселници организират автобуси, за да гласуват в България.

Над 50 секции се очаква да има във Великобритания, там заявленията са над 5000. Българите във Великобритания не се разпиляват да подават заявления, а събират точно колкото е нужно за секция - 60 и се надяват добрата организация да проличи в деня на вота.

Дебати. 

"Сега":

БНТ, bTV и Нова готови да покажат дебат "Нинова-Борисов" в друг ден

БНТ, bTV и Нова телевизия остават в готовност да организират дебат между Бойко Борисов и Корнелия Нинова на друга дата, ако партиите им постигнат консенсус, съобщи Нова тв. Днес в 19.30 ч. трите национални телевизии няма да изпращат камери и екипи в НДК, които да регистрират отсъствието на лидерите на ГЕРБ и БСП. Срещата пропадна, след като двамата лидери не успяха да се споразумеят за формата й. "Трите телевизии съвместно изготвиха условията и регламента за отразяване на лидерски дебат между ГЕРБ и БСП на 1 март - се казва в съобщението.- Те бяха обсъдени на обща среща между представителите на новинарските редакции на телевизиите и двата политически щаба. Продуцентските, реализаторските и техническите екипи положиха максимални усилия за излъчване на дебата."

Уволнение. 

"Дума":

Уволниха гл. архитект на "Младост" заради разрешен мегастроеж 

Главният архитект на район "Младост" Весела Тасева е издала разрешително за строеж на комплекс "Гранд Каньон" и по тази причина е освободена от поста. Това съобщи вчера кметът на "Младост" Десислава Иванчева на специална пресконференция.

Тасева е издала разрешително за строежа във вторник и това се е случило против нашата воля, каза Иванчева. Район "Младост" беше задължен от главния архитект на София Здравко Здравков да вземе решение по въпроса в средата на януари. На 23 февруари с нова заповед той възложи на главния архитект на "Младост" да разреши или да откаже строежа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини