Радослав Янков остана четвърти на Световното първенство по сноуборд

Чепеларецът Радослав Янков остана на стотни от медала на Световното първенство по сноуборд в испанския зимен център Сиера Невада. Днес той завърши на четвърто място в крайното класиране на коронната си дисциплина паралелен гигантски слалом, след като загуби от швейцареца Невин Галмарини в малкия финал. Във вчерашния ден Янков отпадна от швейцареца на четвъртфиналите и завърши шести в крайното класиране на паралелния слалом. Шестото място е най-доброто представяне на Радо на световно в тази дисциплина, с което алпиецът значително подобри предишното си представяне през 2015-а година в Лахтал (Австрия), когато бе едва 27-и.
Представителката ни при жените в паралелния гигантски слалом Теодора Пенчева завърши на 36-о място от 38 участнички в квалификациите.
Сега Янков и Пенчева се отправят към Германия, където предстоят финалите на Световната купа. Радо, който в предишния кръг в Кайзери спечели Малкия Кристален глобус, има шанс за втора поредна година да завоюва и Големия Кристален глобус. Янков води битка за първото място в генералното класиране с Бенямин Карл.

Стискаме палци, Радо!

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини