Pagani Zonda R - дзвер! Нови снимки

Позлатени джанти, огромен спойлер и каросерия от въглеродни влакна... всичко това означава, че Zonda R представлява най-страхотният автомобил, правен по повод на това, че един модел се оттегля. И най-интересното е, че колата е конструирана изцяло по повелята на италианско-американски клиент, тъй като „мисълта ми е минавала през ума от известно време".

Досега бяха представени няколко снимки, които предоставят известна представа за модела, но определено новите фотоси показват доста по-детайлно за какво става дума – за „дзвер".

Сега в десетата година от производството на модела, Zonda планират да го заменят през 2009 година, така че това е последната интерпретация (а не е да не е имало малко) от въпросния суперавтомобил. Идеята е била да се избегнат ограниченията, които са били наложени, за да се направи автомобилът годен за шосета. Вместо това от Pagani са се фокусирали върху създаването на истински наточен, безкомпромисен, страховит автомобил, който и в стандартен вариант така или иначе си беше доста бърз.






Били са необходими 24 месеца, за да бъде превърнат прототипът в готова кола. Тя бе представена във Виена и въпреки че изглежда много сходна със своите роднини, в интерес на истината само 10 % са били заимствани от Zonda F. Задвижван от 6-литров V12 двигател, заимстван от Mercedes CLK GTR, хиперавтомобилът притежава 750 к.с., които са постижими при 8 000 об/мн. Съответно ускорението до 100 км/ч отнема 3.2 секунди. Още по-интригуваща е максималната скорост от 398 км/ч.

Но не... най-интересното нещо не е това: човекът, който е измислил колата, „не е заинтересован в състезаването". По този повод колата му ще бъде инсталирана в хола като гигантска стерео уредба, по която вероятно спокойно ще може да слуша как R обикаля по Нюрбургринг. Не, че въпросният човек нямаше да има възможността да изкара този страхотен суперавтомобил сам на пистата, тъй като вероятно може спокойно да си го позволи.




И ако беше решил да го направи, щеше да има възможността да кара Zonda с въглеродно монококово шаси, което е по-широко и по-дълго за по-сигурно управление. Благодарение на алуминиевото окачване колелата осъществяват по-оптимално сцепление с асфалта. Въртящият момент пък се препраща към колелата посредством шестстепенна секвенциална трансмисия. Освен това има и всмукателна система от карбон, регулируемо задно крило, както и система за отработените газове, вдъхновена от Формула 1.

Всичко на всичко ще бъдат произведени десет представителя на въпросния Zonda R, като всеки ще струва по 1.1 милиона паунда...
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини