Ученици от Девин и Смолян се почувстваха макар и за кратко като кадрови войници

Изображение 1 от 4

    Повече от 60 младежи от девинското Средно училище "Христо Ботев" тази сутрин за първи път влязоха в поделението на 101-ви Алпийски батальон, в организирания  Ден на отворените врати. Младежите от девети и десети клас бяха посрещнати от кадровите войници. Домакините показаха алпийското си оборудване и след това дадоха възможност на учениците да го изпробват, като се изкачат по изкуствената алпийска стена, където всеки ден тренират военослужещите.
    След това младежите отидоха до пункта за стрелба, където им беше показана лека картечница и някои от децата имаха възможност да стрелят с нея. Военослужещите демонстрираха още въоръжение, а най-любознателните посетиха и музея, разположен в поделението.

    Деца и младежи от Смолян също имаха възможност да се почувстват макар и за кратко като кадровите войници. 101-ви Алпийски батальон организира за пореден път такъв Ден на отворените врати. "Ние искаме на място тези млади хора да се запознаят с основното въоръжение, с което ние разполагаме, да се запознаят и с някои специфични наши умения по алпийска подготовка, а също така и те да опитат примерно как се спуска рапел, как се катери изкуствената алпийска стена, неща които смятам че са интересни, те ще спомогнат те да станат по-отговорни, по дисциплинирани, а защо не това посещение за някои от тях да бъде началото на нещо свързано с  военната професия и в бъдеще да дойдат при нас и да станат военослужещи", коментира специално за СмолянБгвести командира на 101-ви Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров.
    Денят на отворените врати в поделението на 101-ви Алпийски батальон в Смолян е част от проявите посветени на 6 май - Ден на храбростта и Празник на българската армия.  

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини