С перфектна организация на държавния шампионат Смолян дава заявка за домакинство на Европейско първенство по вдигане на тежести

    При перфектна организация днес в Смолян стартира Републиканското лично първенство по вдигане на тежести. Участват общо 432-ма състезатели от всички категории и възрастови групи.

    Надпреварата при кадетите до 15 години започна още в 9 часа сутринта в Спортната зала. Включиха се 61 тежкоатлети в няколко категории. Смолянският клуб имаше двама представители. В категория до 45 килограма Сергей Росенов остана шести. Надеждите за медал се съсредоточиха върху Емил Райчев в категория до 69 килограма. За малко смолянчанинът изпусна златото. Райчев се окичи със сребро от двубоя. Сребърен е и медалът му в движението изхвърляне, а в изтласкването стана трети. Шампион в категорията е Ивайло Йорданов от Габрово със 195 килограма двубой, и злато и в двете движения. Трети в двубоя стана Стефан Димитров от Стара Загора.
    Официалните гости на турнира - кметът на Смолян Николай Мелемов и членът на Управителния съвет на Българската федерация по вдигане на тежести проследиха част от състезанието.
    Официалната церемония по откриването на шампионата започна с минута мълчание в памет на Папата на щангите Иван Абаджиев. Мелемов пожела успех на състезателите, а за СмолянБгвести сподели: "Ние сме си поставили цел като община, като администрация да обръщаме на първо място внимание на децата, на тяхното здраве, спорта е здраве, така че за нас е важно, на второ място вече е имиджа на общината и на града и така нататъка, 400 участника има които са в нашия град".
    "В историята на смолянските щанги за първи път има републиканско лично първенство във всички възрастови групи и в лицето на Община Смолян и Клуба по вдигане на тежести "Родопа" организацията е на високо ниво. Надявам се до една- две години да се преборя Европейското първенство за юноши да бъде тук", коментира треньорът на смолянските щангисти Величко Чолаков.
    Димитър Димитров, който е и председател на съдийската колегия на федерацията също оцени много високо подготовката и провеждането на първенството. Според него с прекрасната Спортна зала и всички други условия Смолян може успешно да се пребори за домакинство на Европейско първенство.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини