С „Театрална мозайка” Езиковата гимназия ще покаже постиженията си в национален мащаб

Изображение 1 от 3

    „Театрална мозайка” е събитие, което възпитаниците на Езиковата гимназия в Смолян включват за първи път в празничната си програма „Вазови дни”.   

    На "Театрална мозайка 2017" ще можете да видите тазгодишните представления на театралните ни трупи на испански, немски и английски език, които спечелиха национални отличия на театралните фестивали за училищен театър.
    "Който се смее последен, се жени" е представлението на испански език, с автор Силвия Аренас и продължителност 20 минути. Спектакълът спечели Първа награда в категория Б и Награда за най-добра мъжка роля за Константин Герджиков на Националния конкурс за ученически театър на испански език, който се проведе на 25 февруари т.г. в НАТФИЗ.
    "Радостите на свободата" се казва авторската пиеса на немски език, с продължителност 30 минути. С нея Ния Кокарова спечели Награда за най-добра женска роля на Националния фестивал за училищен театър на немски език, който се проведе на 20-22 април в град Монтана.
    "Пази, Боже, сляпо да прогледа" по Алеко Константинов, на английски език, е следващото представление в афиша, с продължителност 14 минути.Спектакълът получи Награда за най-артистично пресъздаване на характерите и Награда за най-забавна пиеса на Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език, който се проведе на 30 март в град Кюстендил.
    Представленията на испански и немски език са със субтитри на български за улеснение на публиката. Те са част от представителна изява на Клуб "Театър" по проект "Твоят час", с ръководител Ана Николова.
    Людмила Тенева е учителят, подготвил учениците за участие във фестивала за театър на английски език.
    Като бонус публиката ще може да види и скеча "Това е обир!" на испански език, с участието на ученици от клуб "Театър".

    „Театрална мозайка” ще се развихри на сцената на НЧ „Христо Ботев” – Смолян, на 17 май от 17.30 часа.

    „Вазовите дни” за Езиковата гимназия в Смолян започнаха с традиционния фестивал на езиците на 9 май. На 11 май пък в училището имаше Ден на отворените врати и среща с родители на кандидат-гимназисти. 12 май беше ден на ученическото самоуправление. На 15 май ПГПЧЕ „Иван Вазов” тържествено ще изпрати завършващите дванайстокласници от Випуск 2017-та. На 24 май е предвиден парад на абитурентите, който ще започне в 18 часа от площада пред храм „Св.Висарион Смолянски”. А на 2 юни, малко преди края на учебната година, възпитаниците на гимназията ще се включат в честването на Христо Ботев, с шествие-поклон пред падналите за свободата на родината.

    Величка Петкова  

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини