Момчиловци и Търън подкрепиха благотворителната кампания в помощ на Атанаска

Изображение 1 от 4

    553.55 лева събра поредната благотворителна инициатива за подпомагане лечението на 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин. Момичето сега трябваше да се гови за абитурентския си бал, а вместо това е в клиника и се бори с коварния Сарком на Юинг. Спонтанно организиран инициативен комитет вече планира кампания за събиране на средства, с които да се подпомогне финансово скъпоструващото лечение на Атанаска.

    С подкрепата на кметовете на Момчиловци и Търън - Сийка Суркова и Явор Говедаров, по време на празниците в двете села беше осъществен благотворителен базар и поставена кутия за дарения. Жителите на Момчиловци дариха за Атанаска 365 лева и 55 стотинки. В Търън кутията за дарения за Наска събра 188 лв.

    Базарът в Момчиловци беше проведен от Вероника Узунова и Захарина Куцева. Продаваха се ръчно изработени накити и украшения, както и различни предмети дарени от художниците приложници: Йорданка  Цветкова, Галина Ганова, Василка Михалакева, Симеона Савова-Коруева, Катя Савова, Пепи Василева. Предмети и украшения дариха още Теодора Илиева, Дениза Йорданова, Надежда Кабасанова, Бети Йорданова, Марияна Именова, Вероника Узунова и др.

    Книги за базара дариха и български автори, сред които смолянските Захаринка Куцева и Величка Петкова. Предлагаха се и книги на Светослав Георгиев, Мери Валас Познър, Балчо Балчев, Ели Видева, Васко Жеков и др.

    Кампанията подкрепиха евродепутатът Владимир Уручев и депутатът д-р Красимир Събев.

    Семейството на Атанаска благодари и пожелава на всички дарители от Момчиловци и Търън, както и на семействата на кметовете на двете села Сийка Суркова и Явор Говедаров родопско дълголетие!

    Благодарим и на Гинка Митковска и Ева Тангарова за съпричастността и активното съдействие!

    Набраните средства ще бъдат преведени по сметката за лечението на Атанаска Тарашева в понеделник. Сметката е освободена от такси за внасяне, благодарение на усилията на Люба Ангелова и разбиране от банката.

    Семейството благодари за всеки жест!

    Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447

    Експрес банк

    Титуляр: Альоша Тарашев-баща.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини