Отново се задава танцовата фиеста „Девин Денс Фест”

От 23 до 25 юни Девин отново ще се превърне в танцова столица. Задава се Четвъртият танцов фестивал „Девин Денс Фест”, на който родопският град е домакин. Във фестивала, организиран по инициатива на местния „Девин Денс Клуб”, могат да участват всички танцови групи, любителски ансамбли, школи, състави и клубове без ограничение на възрастта. Целта е съхраняване на нематериалното културно наследство, популяризиране и запазване на българския фолклор.
Фестивалът няма конкурсен характер. Ще се поведе в три кръга, като първият е представяне на българско хоро – препоръчително от региона, от който е групата. Второто хоро е по избор или хореографска разработка. Накрая групите ще играят заедно популярни хора от различни региони.

Според програмата танцовият празник ще започне още на 23-ти юни вечерта с хоротека на открито в парк „Острова”. На 24 юни от 15 часа танцовите формации, начело с домакините от „Девин Денс Клуб”,  ще дефилират по главната улица на Девин до площад „Игор Юруков“ пред Дома на културата за откриване на фестивала. А там ще се разрази истинска танцова фиеста. За 25 юни е предвиден открит урок за разучаване на хоро с гост хореограф .

Величка Петкова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини