Мигранти минават границата – значи има пробив в системата

Това посочи евродепутатът Ангел Джамбазки в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Според него самият факт, че нелегални мигранти се намират на територията на България, говори за пробив в системата.

Джамбазки сподели в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев за проблем със сензорите за нощно виждане на камерите по границата. По думите му те просто не работят.

"Някой е направил нещо за да не работят", настоя евродепутатът и предположи, че сензорите са изключени от лица, свързани с трафика на мигранти.

"Страшният въпрос е демотивацията в личния състав на МВР - въпрос на възнаграждение, и екипировка", отбеляза Джамбазки и подчерта, че това прави служителите много изкушаеми да се включат в трафика на нелегални мигранти.

Евродепутатът повтори, че нашата национална сигурност изисква нелегалните мигранти да не минават границата ни, но органите на реда няма как да бъдат мотивирани да ги спират със стартова заплата от 600 лева.

В контекста на поредния атентат в Лондон Джамбазки коментира, че в западноевропейските общества има напълно сбъркана политика на интеграция.

"Радикализмът се ислямизира. Има огромна вълна от Северна Африка, която ще достигне до Европа. Проблемите ще бъдат демографски, цивилизационни и културни. Ще продължават да борят с цветенца и меченца война, в която и чашата е оръжие", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Джамбазки коментира и напрежението между управляващи и опозиция в новото Народно събрание. Той е на мнение, че е нормално опозицията да е недоволна и да опитва да внуши безвремие.

"Факт е, че има внесени законопроекти", посочи Джамбазки, който е убеден, че няма причина за оставката на Валери Симеонов заради изказването му за хомосексуалните зависимости при депутатите и последвалата подписка срещу него.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини