Завършващите Художественото се заклеха над палитра и четка да бъдат верни на изкуството и да следват мечтите си

    Абитуриентите на Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян защитиха успешно дипломните си работи в специалността „Рекламна графика”. Младежите представиха своите творби в присъствието на учители, родители и гости в изложбената зала на КДК. На изпроводяк директорката на ПГПИ Симеона Савова-Коруева отправи мили думи към вече порасналите деца. „Ние, заедно с вашите родители се опитвахме да ви предедем и други уроци. Искахме да ви научим на съчувствие, доброта и лоялност, да бъдете справедливи, да защитавате това, в което вярвате. И в бъдеще отстоявайте тези ценности, грижете се за себе си и един за друг”, пожела тя. От името на завършващите Маноела Паунова обеща, че ще останат верни на изкуството и ще следват мечтите си.

    Гост на дипломирането беше доцент Пеньо Пенев от факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет. Той поздрави учениците за тяхната работа, която определи като сериозна заявка за тяхното развитие. От три години е възстановена една прекрасна традиция – във факултета по изобразително изкуство да учат децата на Смолян. Част от завършващите ПГПИ вече са приети там.

    По традиция младежите тържествено положиха клетва над палитра и четка. Те подариха на училището специално извезано знаме. А на класния си Румен Найденов – колаж от техни снимки.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини