Рекордна жега днес, 17 области са с червен код за много опасно време

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо. Температурите ще се повишат още и в по-голямата част от страната максималните ще са предимно между 38° и 43°, за София – около 39°. След пладне над северозападните райони ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините временно и силен югозападен вятър. Привечер в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и през нощта срещу неделя с него ще нахлува хладен въздух.

И в планините ще е слънчево. След пладне и вечерта над Западна Стара планина ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа силен, по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Много топло време с максимална температура на височина 1200 метра ще е около 33°, на 2000 метра – около 25°.

Червен код за много опасно време е обявен за 17 области на страната. Смолян и още 10 области са с оранжев код. И в Смолянско ще е слънчево, но максималните температури ще се покачат само до 31-33 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини