Бонев: Пътна полиция се връща към милиционерското си минало

Всички разумни опити от 27г. преход да станем като европейците по пътищата бяха зачертани. Това заяви бившият вътрешен министър Богомил Бонев във фейсбук.

"Депутати от всички парламентарни групи гласуваха тъпите ченгесарски предложения в Закона за движение по пътищата. Да се спира без нарушение, да се крият в храсти и канавки, да няма предупреждение за камера, да проверяват и пътниците в колата (това го има само по КПП-та в терористични държави)", коментира Богомил Бонев. 

Той се аргументира още с: "Да те глобяват във верижна катастрофа, защото държавата не е обезопасила пътя, да те глобяват за попадане в дупка на пътя, че си бил с несъобразена скорост (нищо, че има дупки, в които може да се скрие първокласник), да си виновен, че в тунел ти е паднало нещо на главата, да трепериш дали да минеш по виадукт, защото се крепи на честната дума на мутрите...".

Вместо пътната полиция да помага на хората, се връща към милиционерското си минало - на корумпиран джандар, който дава законодателни предложения - движете се с пет километра в час, нямате бърза работа…, заяви Бонев. 

Припомняме, че на 22 юни депутатите приеха на второ четене Закона за движение по пътищата. Според промените знаците, обозначаващи камерите на пътя, ще бъдат премахнати. Така шофьорите няма да знаят кога и къде ги снимат. А целта - те да бъдат превъзпитани и да не намаляват скоростта само за пред камерите. Депутатите приеха също за срок от един месец да се отнема книжката на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на човек, употребил алкохол над 0,5 промила или наркотични вещества. За срок между 6 месеца и година ще се прекратява регистрацията на автомобил, чийто собственик го е предоставил на лице без книжка. За период от 6 месеца до една година ще се прекратява регистрацията на пътно превозно средство, ако неговият собственик го управлява, без да притежава шофьорска книжка или е употребил алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 промила или наркотици.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини