Започва разширението на пътя Пловдив-Асеновград, ще спират поетапно движението

Най-накрая ще започне ремонтът, реконструкцията и разширението на отсечката Пловдив-Асеновград. Преди броени дни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви, че тази седмица ще бъде направена първата копка. А в зависимост от гпафика на стоителя и пътната агенция реалното строителство ще стартира в края на август. Договорът с изпълнителя – „ИСА - 2000” вече е подписан.

Обектът "Път II-86 Пловдив - Асеновград от км 14+860 до км 25+150" е с дължина 10,290 километра и е част от общо 238 км пътища, включени в първия етап на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ за проекта за Пловдив - Асеновград възлиза на 24,8 млн. лв.

„Ще призова за търпение всички пътуващи, тъй като и самият ремонт ще е доста тежък, ще създадем необходимата временна организация на движение, поетапно ще се спира движението в едната или другата лента, поетапно ще се извършва реконструкцията и разширяването на платната, предвидили сме и кръстовище, кръгово движение на кръстовището на края на околовръстното в посока Асеновград, така че ще се облекчи изключително много трафика към и без това ощетената откъм транспортна достъпност Смолянска област”, заяви министърът.

Отсечката е много натоварена и е една от най-тежките с чести пътно-транспортни произшествия. Разширяването й с по още две ленти за движение във всяка посока ще даде необходивата сигурност и ще облекчи трафикът.

Величка Петкова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини