Министърът на туризма откри единствения в България воден атракцион с минерална вода в Девин

Изображение 1 от 3

    От днес атракционът вече работи, а водещата на празничното откриване-синоптичката Деси Банова пожела на всички слънчево време и много подходящи дни за забавление и отдих

    Министърът на туризма Николина Ангелкова и инвеститорът на аквапарк „Персенк“ Николай Иванов прерязаха лентата и официално откриха първия в страната термален аквапарк "Персенк" в Девин. Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений извърши водосвет на съоръжението и благослови начинанието.

    Държавата инвестира сериозни финансови средства и помогна на община Девин да направи рехабилитацията на тръбопровода за минерална вода от Беденски бани, за да стигне водата до родопския град.

    Гости на откриването бяха областният управител Недялко Славов и кметът на Община Смолян Николай Мелемов. Губернаторът отбеляза, че на последното заседание на Министерски съвет на община Девин са отпуснати нови 1,45 милиона лева за рехабилитация на улици в населените места. За да се улесни достъпа на туристи и гости в община Девин и региона е обявена и обществена поръчка за избор на строител на пътя Девин-Кричим.

    От днес водната атракция отвори врати и посреща първите си гости на достъпни цени, а местните хора се надяват, че регионът известен с минералните си извори ще се превърне в СПА и туристически център.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини