Откриват пътуваща изложба за 60-те години история от създаването на Обединена Европа

 „Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957-2017“ ще бъде открита днес в 11.00 ч в Смолян. Европейски информационен център „Европа Директно“ в Смолян на 25 септември открива пътуваща изложба „Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957-2017 “.

В 11.00 часа експозицията ще бъде разположена пред офиса на центъра на бул. „България „14, сградата на Областна администрация.

Изложбата е базирана на архивни документи и изображения от Историческия архив на Европейския съюз и Дипломатическия исторически архив на Италианското министерство на външните работи, сързани със създаването и развитието на ЕС през изминалите 60 години.

Смолянчани и гости на града ще могат да се запознаят чрез представените фото копия със зараждането на идеята за обединена Европа, първите стъпки в икономическата и политическа интеграция на държавите, основали Европейската икономическа общност, създаването на европейските институции и техните правомощия.

Отразено е създаването на Единния пазар и Икономически паричен съюз след договора от Маастрийхт, както и факти за социалните измерения и европейското гражданство, на фона на бъдещите предизвикателства пред развитието на Европа.

Изложбата може да бъде посетена до 1 октомври 2017 г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини