Още от 1 декември тази година Алпийският батальон става полк, до ноември набират войници за нови 73 места

Изображение 1 от 2

    „С обявата за набиране на 73-ма военнослужещи реално се изпълнява предвиденото преобразуване на 101-ви Алпийски батальон в полк и това ще бъде факт от 01 декември 2017година – доста по-рано от предвидения преди срок в плана за въоръжените сили. ”, заяви областният управител Недялко Славов на пресконференцията, която дадоха днес заедно с командирът на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров и зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев.

    „В резултат на това, че ние и в предишния мандат и сега положихме не малко усилия за преобразуването на батальона в полк, имаме силно желание тези 73 длъжности да бъдат заети от мотивирани военнослужещи. Мисията ни е много важна – да се запълнят с качествени хора обявените длъжности. ”, Славов изостри вниманието върху значимостта на набирането на качествени кандидати за първия етап от попълването на бъдещия полк.

    Той не скри, че като областен управител, най-много се интересува от социално-икономическите последствия за Смолянска област, а те са значими и то с положителен знак. Нови работни места, осигуряващи стабилна работа, с добро заплащане, възможност за привличане на млади семейства от вътрешността на страната, които да се установяват тук, да отглеждат децата си, които да посещават местните детски градини и училища. Всичко това ще допринесе за смекчаване на негативните демографски тенденции в област Смолян от една страна, и раздвижване в икономически аспект – от друга.

    Относно новите функции на военното формирование като полк, Славов отбеляза. „Мен най-много ме удовлетворява това, че регионът ни като цяло става по-сигурен, а и отделно към полка ще има звено за борба с природни бедствия. ” Той благодари и на предишното правителство, че предвиди в плана за въоръжените сили тази промяна, и на сегашното, че изтегля това събитие по-рано от предвидения срок. Подчерта доброто взаимодействие с тогавашния и настоящия военен министър, с комисиите по отбрана в парламента, съдействието от страна на община Смолян, която предостави общински имот за общежитие на военнослужещи.

    Подполковник Димитър Кацаров призова всички желаещи и отговарящи на условията да подадат документи. Той уточни, че няма никакви дискриминационни клаузи спрямо прием на жени, което прави професията на военнослужещ подходяща за кандидати и от двата пола. Командирът на 101-ви Алпийски батальон уточни, че заплащането е добро и към него има съпътстващи социални придобивки. Той отбеляза, че могат да кандидатстват и студенти, обучаващи се в задочна форма, като успешно могат да съвместяват работата в полка и следването.

    Кандидатите трябва да подадат заявления във Военно окръжие – Смолян или във военните окръжия по места до 07.11.2017 г. Конкурсите за прием ще се проведат от 05.02.2018 г. до 16.02.2018 г. и включват изпит по физическа подготовка (за бързина, издръжливост и сила), тест за обща култура и събеседване.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини