От демонстрации на местни занаяти до филми с дронове на Туристическо изложение в Смолян

Под егидата на областния управител стартира XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

Областният управител Недялко Славов, заедно със заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, кметът на община Смолян Николай Мелемов и изпълнителният директор на ОУТР „Родопи” Георги Пампоров откриха XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”. Събитието се провежда под егидата на областния управител на област Смолян, организира се от новоочредената Организация за управление на Туристически район „Родопи” със спомоществователството на община Смолян. След като през последните няколко години домакин на форума бе Курортен комплекс „Пампорово”, тазгодишното издание на изложението се провежда отново в Смолян, в сградата на РДТ „Николай Хайтов”.

Славов поздрави новосъздадената Организация за управление на Туристически район „Родопи” за това, че се зае с амбициозната задача да организира тазгодишното издание на изложението. „Аз съм сигурен, че тази среща на туристическия бранш ще бъде отчетена като полезна, ще бъде ползотворна, ще се утвърдят стари контакти, ще се създадат нови. И ние ще имаме възможност да покажем цялото богатство на планините на България, тези, които привличат туристи не само от страната, но и от други страни от пет континента.”

В духа на типичното родопско гостоприемство, областният управител приветства с „Добре дошли” участниците и гостите на форума и ги увери, че тук ще бъдат посрещнати възможно най-добре, така както посрещат Родопите не само през зимата, а през всички четири сезона. „Родопа е планината, в която има неповторим колорит и през пролетта, и през лятото, и през есента, и през зимата. Тук можете да се насладите на богатството на родопския фолклор, на родопската кухня, на неповторимите родопски пейзажи. Аз съм сигурен, че и благодарение на това изложение, ние ще се радваме на още по-засилен туристически интерес към нашия регион.”

Славов пожела успех и много положителни емоции на участниците, на всички присъстващи и на всички, които съдействат за добрата организация на изложението – на община Смолян, на всички общини, на членовете на Туристически район „Родопи”, на Министерството на туризма, на служителите на община Смолян и Областна администрация Смолян, на учениците, които помагат. „Това е пътят, по който можем да насърчаваме туризмът и да развиваме неговия потенциал, заедно, гледайки в една посока, радвайки се на все повече и нови туристи, които, идвайки за първи път тук, да се връщат всяка година.”

XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” официално беше открито днес и ще продължи до 21 октомври включително. В програмата са включени презентации и дискусии, сред лекторите са доказани авторитети, като археологът проф.Николай Овчаров и Стефан Шарлопов – председател на УС на BUBSA и представител на УС на ОУТР „Родопи”. Ще бъдат демонстрирани местни занаяти. За първи път, в рамките на форума, е включен Дрон филм фест.

По време на изложението посетителите могат да разгледат двадесет и пет щанда на участници от страните Германия, Гърция, Естония, Молдова, Унгария, от България има представители от община Варна, община Велико Търново, община Елена, Столична община, Министерството на туризма, общините от района на Родопите.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини