12 °C

От демонстрации на местни занаяти до филми с дронове на Туристическо изложение в Смолян

Под егидата на областния управител стартира XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

Областният управител Недялко Славов, заедно със заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, кметът на община Смолян Николай Мелемов и изпълнителният директор на ОУТР „Родопи” Георги Пампоров откриха XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”. Събитието се провежда под егидата на областния управител на област Смолян, организира се от новоочредената Организация за управление на Туристически район „Родопи” със спомоществователството на община Смолян. След като през последните няколко години домакин на форума бе Курортен комплекс „Пампорово”, тазгодишното издание на изложението се провежда отново в Смолян, в сградата на РДТ „Николай Хайтов”.

Славов поздрави новосъздадената Организация за управление на Туристически район „Родопи” за това, че се зае с амбициозната задача да организира тазгодишното издание на изложението. „Аз съм сигурен, че тази среща на туристическия бранш ще бъде отчетена като полезна, ще бъде ползотворна, ще се утвърдят стари контакти, ще се създадат нови. И ние ще имаме възможност да покажем цялото богатство на планините на България, тези, които привличат туристи не само от страната, но и от други страни от пет континента.”

В духа на типичното родопско гостоприемство, областният управител приветства с „Добре дошли” участниците и гостите на форума и ги увери, че тук ще бъдат посрещнати възможно най-добре, така както посрещат Родопите не само през зимата, а през всички четири сезона. „Родопа е планината, в която има неповторим колорит и през пролетта, и през лятото, и през есента, и през зимата. Тук можете да се насладите на богатството на родопския фолклор, на родопската кухня, на неповторимите родопски пейзажи. Аз съм сигурен, че и благодарение на това изложение, ние ще се радваме на още по-засилен туристически интерес към нашия регион.”

Славов пожела успех и много положителни емоции на участниците, на всички присъстващи и на всички, които съдействат за добрата организация на изложението – на община Смолян, на всички общини, на членовете на Туристически район „Родопи”, на Министерството на туризма, на служителите на община Смолян и Областна администрация Смолян, на учениците, които помагат. „Това е пътят, по който можем да насърчаваме туризмът и да развиваме неговия потенциал, заедно, гледайки в една посока, радвайки се на все повече и нови туристи, които, идвайки за първи път тук, да се връщат всяка година.”

XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” официално беше открито днес и ще продължи до 21 октомври включително. В програмата са включени презентации и дискусии, сред лекторите са доказани авторитети, като археологът проф.Николай Овчаров и Стефан Шарлопов – председател на УС на BUBSA и представител на УС на ОУТР „Родопи”. Ще бъдат демонстрирани местни занаяти. За първи път, в рамките на форума, е включен Дрон филм фест.

По време на изложението посетителите могат да разгледат двадесет и пет щанда на участници от страните Германия, Гърция, Естония, Молдова, Унгария, от България има представители от община Варна, община Велико Търново, община Елена, Столична община, Министерството на туризма, общините от района на Родопите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 21.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
21 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
21 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
21 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
21 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
21 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
21 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
21 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
21 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
21 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
21 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
21 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
21 окт 2019
Последни новини