620 000 евро откуп за Киров

620 000 евро откуп платили роднините на бизнесмена Киро Киров. Парите са предадени на похитителите в нощта срещу неделя близо до София, съобщава вестник "Стандарт".

Синът на бизнесмена Иван Киров успял от втори опит да плати исканата сума. 73-годишният Киро Киров обаче все още е в неизвестност.

До 20 часа снощи нямаше информация за освобождаването му. Похитителите прибрали парите с кука от мост над магистрала "Тракия". Синът закачил сака с пачките на указаното място и бандитите го издърпали. В следващата секунда се чуло свистене на гуми и тъмносин джип БМВ Х5 изчезнал с мръсна газ.

Полицията установила по-късно, че е с фалшива бургаска регистрация. Антимафиотите, които пазели акцията, не успели изобщо да реагират.

Припомняме, че след 10 дни мълчание похитителите дадоха знак на близките, че Киров е още жив. През миналия уикенд те изпратили 3 снимки на мобилния телефон на сина му. Като MMS Иван получил три снимки на баща си. На всички той бил с насинени очи, одърпани дрехи и вързани с белезници ръце. Няколко минути по-късно имало и обаждане. При позвъняването на дисплея на Иван Киров се изписал мобилен номер. Той вдигнал и тогава чул искането от преправен глас.

Първоначално похитителите поискали 2 милиона евро. Синът му обаче обяснил, че няма никакъв шанс да събере толкова пари. След кратък спор бандитите намалили сумата наполовина. Те не посочили точна дата за предаване на откупа, както и мястото за това.

Бандитите съобщили още, че по-късно ще дадат следващите указания на Иван. Разследващи довериха, че по време на разговора синът на Киров бил стъписан. Нормално е всеки човек да реагира по този начин, особено след като види толкова страшни снимки на близък човек, обясниха криминалисти. Те подозират, че бандата, която е отвлякла Киро Киров, е от най-малко 10 души.

Разследващите разполагат и с данни, според които в първия ден от похищението 70-годишният бизнесмен е бил скрит в склад в покрайнините на София. 30 часа по-късно обаче най-вероятно похитителите са успели да изведат Киро Киров в чужбина.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини