120 абсолвенти на Физико-техническия факултет в Смолян получиха дипломите си

Изображение 1 от 5

    120 абсолвенти от „Випуск 2017 г“ на Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“ в Смолян получиха дипломите си на тържествена церемония в Пловдив в събота.

    На 24 март дипломирани магистри, бакалаври и професионални бакалаври, 40 от които са отличници, имаха честта да бъдат част от първата церемония за новосъздадения факултет. Деканът на Факултета проф. д-р Невена Милева поздрави абсолвентите и им пожела да са самостоятелни личности, които знаят какво искат и да го постигнат. „Благодаря на всеки, който е помогнал вие да сте тук днес!“, каза проф. Милева и изрази надежда, че срещите със завършващите днес ще продължат и в бъдеще.

    48 дипломанти от последния випуск на бившия Технически колеж – Смолян пък получиха своите първи документи за завършено висше техническо образование, степен „професионален бакалавър“. Част от студентите вече продължават обучението си в степен „бакалавър“ в новообразувания факултет. Сред тях е и отличничката от специалност „Комуникационни и компютърни системи“ Милена Бундева.

    „Преди четири години направих своя важен избор и избрах да уча в Техническия колеж – Смолян, който днес вече е факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, сподели Милена. „Изключително съм горда от своя избор и обучението ми. През годините ми в университета аз малко по малко се изграждах като млад специалист. За успешното ми обучение допринесе и участието ми в научни международни конференции. Участието ми по проект „Студентски практики“ е огромен плюс за придобиване на практически знания и умения в областта на компютърната техника и технологии. От опит мога да кажа, че във Физико-технологичния факултет се получава добро образование и адекватна помощ за развитието на младите кадри като мен от доказали се преподаватели и специалисти в сферата на компютърните технологии“, заключи Милена.

    Зам. – деканът на Факултета доц. д-р Силвия Стоянова прикани завършващите бакалавърска степен да се възползват от разнообразието на магистърските програми, които се предлагат във Факултета.

    Отличничката Ива Първанова, магистър в специалност „Инвестиционен мениджмънт в телекомуникациите“, се обърна към преподавателите от Факултета. „Благодарение на вашата отдаденост, търпение и любов към науката, вие отворихте пред нас широк кръгозор!"

    Абсолвентите получиха грамоти, плакети и подаръци, които бяха осигурени с финансовата подкрепа на „Арексим Инженеринг“ ЕАД, „Оптикс“ АД – Панагюрище, „Соно“ ЕООД, издателствата: „Жанет 45“, „Просвета“, „Анубис-Булвест“ и „Педагог 6“. Фирма „Тилия“ дари цветя за отличниците.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини