Три дни с карнавално шествие, кулинарно изложение и сръбски звезди в Рудозем за 1 април

    За втора поредна година Община Рудозем ще отбележи 1 април с тридневен празник под надслов „Ден на хумора, сатирата и забавата”, като проявите ще започнат още на 30 март и ще продължат през целия ден на 1 април. 

    Празничния афиш стартира с комедийни филми на 30.03.2018 г. /петък/ в киносалона на Дома на културата на Рудозем. В събота в Спортна зала ще се проведе Балканско парти с хумористична програма. В него участват сръбските звезди Неша Маркович, оркестър "Южен Вятър", гръцките изпълнители Nuro Xanthiotis и бенда, както и родопски изпълнители.
    На самия първи април Рудозем ще продължи с празничните прояви, сред които карнавално шествие, музикално-хумористична програма и Фолклорно надиграване „Нека всички от сърце да тропнем заедно хорце”.
    Кулинарно изложение на родопски специалитети ще бъде вкусното първоаприлско предизвикателство за всички любители на родопската кухня. То ще бъде първата изява за неделния ден и в него могат да вземат участие всички желаещи, безограничения за броя и вида на вкусотиите. Изложението ще се състои на площада пред Дома на културата и всеки кулинар ще може да презентира и продава приготвените гозби, а компетентно жури ще оцени и определи най-добрите кулинари в съответните три категории, които ще получат грамота и парична награда. 
    В Карнавалното шествие ще участват всички граждани и гости на община Рудозем. Шествието е с начален час 12:00 часа и ще тръгне от площада пред болницата, по бул. „България” и ще завърши на площада пред Дома на културата в града.

    Хумористично – музикалната програма с начален час 12:30 часа на 1 април.

    Тя ще бъде представена на сцена пред Дома на културата гр. Рудозем и всеки желаещ от участниците в карнавалното шествие може да покаже и изпълни песен, танц, виц и скеч в стила на празника. 
    В 13:30 часа организаторите на празника са предвидили фолклорната забава „Нека всички от сърце да тропнем заедно хорце”, в която ще се изявят участие всички танцови формации /клубове по хора/ от страната, заявили предварително своето участие .

    За контакти и записвания тел. 0896665001 и имейл: ob.rudozem@gmail.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини