Държавата плаща за обходния път заради свлачището, Община Смолян прави ПУП-а

Изображение 1 от 2

    Вече се полага асфалт на уширението на пътя през село Влахово, който ще се използва като част от обходния път на затворения заради срутване на скална маса участък от път II-86 Смолян - Мадан. Преди да започне полагането на асфалтовата настилка беше уширен габаритът на общинския път през селото, за да се осигури нужната широчина на платното.
    Екипите работят максимално мобилизирано, за да може трасето да бъде завършено колкото се може по-бързо.

    Общинският съвет одобри споразумение за сътрудничество между Община Смолян и АПИ за изграждане на обходния път на свлачището край Тикале. То предвижда АПИ да осигури финансирането, както всички фактически и правни действия свързани с изграждането на обходния път.

    Община Смолян ще осигури изработването на ПУП-парцеларен план за недвижими имоти, върху които ще бъде изграден обходния път, както и финансирането, необходимо за отчуждаване или обезщетение за временно ползване на недвижими имоти, които представляват земеделски и горски територии и през които преминава обходния път. 
    Общинският съвет даде разрешение и за изработване на подробен парцеларен план за обходния път Влахово – Орешец, както и предварително изпълнение на взетите решения според, както гласи член 60 от Административно-процесуалния кодекс.

    СмолянБГвестинет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини