Молебен и профилактични прегледи в РЗИ за 7 април

На 7 април светът отбелязва Световния ден на здравето и в тази връзка Регионална здравна инспекция – Смолян ще го отбележи с различни инициативи. Мотото тази година е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините“.

На 4 април от 16:30 часа в храм „Свети Висарион Смоленски“ ще има молебен за здраве и благоденствие, и панихида за починалите здравни работници в храм „Свети Висарион Смоленски“.

На 12 и 13 април в РЗИ ще се извършат профилактични прегледи на млечната жлеза.

През март тази година бяха извършени и профилактични прегледи на зрението на 5-годишните деца в детските заведения на Смолян, в партньорство с МБАЛ – Смолян и „Ротари клуб“ – Смолян. Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

Датата 7 април е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964 г. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини