Четвъртокласници от Смолян изнесоха открит урок по история по иновативен метод

Изображение 1 от 5

    ІV „в” клас от ОУ „Иван Вазов” в Смолян представи миналото на родината ни в открит урок по разчупен и интересен начин, с много стихое, песни и искрени емоции от децата.

    Днес четвъртокласниците, като иновативен клас по предмет Човекът и обществото в област Смолян, изнесоха един час по българска история, пресъздавайки събития и личности от Първата, Втората Българска държава и Възраждането. Това се случи чрез изработен от тях за всеки период „Лаббук”. Децата избраха факти от българската история, които подкрепиха с чувство и патриотизъм, изпълнявайки стихотворения и песни за България.

    В края на иновативния урок по история, възпитаниците на ОУ „Иван Вазов” представиха и издадената от тях книжка „Коледа стопля много сърца, а с вълшебните камъчета на ІV „в” клас стават чудеса”. Книжката е съставена от учителят им Илияна Ценова и е събрала истории на учениците за вълшебни камъчета. Екземпляри от нея бяха подарени на  официалните гости и преподавателите, както и на Регионална библиотека „Николай Вранчев” в Смолян.

    Представянето на миналото на родината ни от ІV „в” клас утвърждава високото ниво на образование в област Смолян и е доказателство, че Основно училище „Иван Вазов” има своето заслужено място в списъка на Министерството на образованието и науката за иновативни училища в Република България за учебната 2017/2018 година.

    Заместник-областният управител Владимир Гърбелов поздрави учениците, директорът на училището Росица Лакудова и преподавателката на класа Илияна Ценова, както и всички учители, родители и гости.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини