„Таланти в действие“ показват как учениците от Смолян си представят кариера чрез творчество

    Днес младежи от три гимназии в Смолян ще творят на площада пред Родопския драматичен театър в инициативата „Таланти в действие“ и канят всички малки и големи ученици и родители.

    Ссъбитието се организира от Центъра за личностно развитие – Обединен детски комплекс /ЦПЛР – ОДК/ Смолян и художественото училище в града, а целта е демонстрация в помощ на кариерното ориентиране. Ще се включат възпитаници на Професионалната гимназия по приложни изкуства, ЕГ „Иван Вазов“ и СПГТС „Н. Й. Вапцаров“ от Смолян.

    Творческата демонстрация започва в 12 чaca пред PДT „H. Xaйтoв“, където учениците ще представят своите таланти, които при добро кариерно ориентиране стават основа на тяхна бъдеща професия – дизайнер, художник, график или живописец, в дигиталните изкуства – анимация, кино, музика.

    Участниците в „Таланти в действие“ ще могат да обменят мнения защо са избрали своите училища и каква е стратегията за реализацията им в бъдеще. Забавни часове, водени от ученици за ученици „на открито“, с помощта на кариерен консултант Нели Георгиева и ученици от художественото училище и езиковата гимназия,  ще презентират художествените и музикални умения като рисуват върху текстилни материали и свирят на китара.

    Учениците ще рисуват върху готови текстилни изделия – тениски и костюми, дарени от производители на облекла в Смолян. Част от материалите за артистичните ателиета са дарени от смолянчани, подкрепящи иновативната идея за кариерно ориентиране, пожелали да бъдат анонимни.

    Всички изработени арт костюми в днешната работилница за таланти, по волята на дарителя на материалите за тях, ще бъдат дарени на театрална група към ЦПЛР – ОДК-Смолян с ръководител Искра Йосифова. Тениските с произведения на изкуството пък ще бъдат дарени „за усмивка“ и мотивация на присъстващите на събитието гости.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини