Задържаха шефа на обществените поръчки в община "Подуяне" с 10 000 лв. подкуп

Вчера на брифинг от прокуратурата и ГДБОП съобщиха, че шефката на правния отдел на общината Лилия Геринска. е арестувана на 15 май, вторник. Юристката е задържана в столичния квартал "Овча купел", след като получила подкуп в размер на 10 000 лева, за да разреши служебни задължения за обществена поръчка.

Тя е използвала най-различни варианти, за да помогне на фирмата, която е изпълнявала обществените поръчки за саниране на блок на стойност над 2 милиона лева. Доказателствата и данните, които имаме са за обществени поръчки от миналата година", изтъкна административният ръководител на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

"Това, което знам от онзи ден, е това, което беше съобщено на брифинга на прокуратурата и ГДБОП. Информацията, която имам и за която оказвам пълно съдействие, е не по-различна от тази, която се представя в момента публично."

Това заяви кметицата на столичната община "Подуяне" Ева Митова във връзка с ареста на Геринска.

Кметицата на "Подуяне" категорично заяви, че е изненадана от ареста.

"За мен тези почивки и отношения са новина. Коментарът за тези подправени подписи технологично не е обяснимо как става и поради тази причина мога да кажа, че трябва да оставим нещата да стигнат докрай и да бъдат изследвани от компетентните органи, за да мога да говоря по някаква конкретика", допълни пред Нова Митова.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Л-
    л-т николов от с Г извор
    1 0
    20:28, 17 май 2018
    Какво чудно и лошо има в това че е взела някой и друг лев Ами тя е НАЧАЛНИК пък иска да си купи ДЖИП жената ще и отива много на нейното положение няма ТРАБАНТ да кара НЪЛ ТЪЙ
Последни новини