Смолянчани пишат пета жалба до общината, къщите им се наводняват, готови на крайни мерки

Изображение 1 от 2

    Пет жалби до община Смолян за разбит асфалт и наводнена улица, изпрати смолянчанин до кмета. Янко Димов Янчев, живеещ на ул. „Кирил Маджаров“, намираща се над църквата „Св. Богородица“ в кв. Устово, се жалва до ръководството от дългогодишен проблем, свързан с разрушен асфалт и запушена шахта, което води до наводняване на три къщи при всеки дъжд. Потърпевшите семейства живеят на номерата 14, 16 и 18 на същата улица, като първата жалба е изпратена на 9.11.2016г. При четвъртата поред жалба, на 16 април 2018г хората получават отговор от кмета на Смолян Николай Мелемов, в която той ги уверява, че скоро ще започне ремонт. Янчев обаче установява, че проблемът изобщо не се решава и отново пише жалба до градоначалника с дднешна дата 1 юни 2018г.

    „Много се зарадвахме, но уви – днес 31.05.2018г. когато пристигна фирмата изпълнител установих, че досега ако се наводнявахме достатъчно – сега ще трябва да плуваме за да си влезнем в къщите. Причината е, че ремонта на улицата е козметичен и започва над жилищна сграда № 14, а над къщата ни / №16/,не се извършва такъв. При разговор с техника на обекта разбрахме, че такъв е проекта. Защо работите на парче и нехаете за нашите проблеми. Защо общината отново прави ремонт за да има езеро над къщите ни? Каква ли е целта?... На опитите да се срещнем с Вас секретарката ни записва телефона и... резултат няма.

    Напрежението ескалира и ни омръзна къщите да се напояват по вина на неуредената общинска структура.  Ще се обърнем за съдействие от медиите. Настояваме да се вземат незабавни мерки докато фирмата от гр. Хасково работи, в противен случай ще предприемем крайни мерки . Готови сме да сезираме съда за безотговорното и нехайно отношение на стопанина на пътя – община“, пише в последната жалба на Янчев, внесена днес в общината, който изпрати на имейла ни както снимки, така и копие от жалбата с днешна дата и отговора на градоначалника, приложен като снимков файл.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини