Затруднено е движението в цялата област, особено на територията на общините Смолян и Чепеларе

Движението по всички пътища в Смолянска област е затруднено заради пороите през последните дни и особено заради валежите на 28 юни. 

Остава голяма опасността от възникване на свлачища по републиканската и общинската пътна мрежа в региона. Пътноподдържащата фирма по републиканската пътна мрежа, екипите на ПБЗН и доброволците са в готовност за действия при възникване на извънредни ситуации. Най-сериозно е положението в общините Смолян и Чепеларе, които обявиха бедствено положение заради излезли от коритото реки. Нивата на реките в другите осем общини и язовирите в областта са в нормални граници.

Затворено за движение е околовръстното шосе на Смолян по цялото трасе от „Карлък“ до сфетофарите на голямото кръстовище в кв.“Райково“. 

Всички фирми, разполагащи с подходящата техника, да се включат в отпушване на водостоци и почистване на паднали дървета и храсти по реката на територията на общината, призова кметът на Смолян и допълни, че
за овладяване на бедствената ситуация се включват хората от доброволното формирование към община Смолян.

С повишено внимание трябва да бъде и движението по пътищата в общините Рудозем и Девин, заради паднали земни маси и камъни, но там няма затворени пътища. 

Временно е затворен пътя Смолян-Пловдив заради свлачище около Чепеларе, на място вече има техника и се работи. Движението по път II-86 Чепеларе - Проглед при км 81 се осъществява в една лента поради свличане на земна маса на пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.Поради свличане на земна маса на пътното платно, в едната лента се осъществява и движението по път III-197 Грохотно – Девин. Участъкът е при км 9, в чертите на гр. Девин и е сигнализиран с пътни знаци.

Също в едната лента е движението по път II-86 Бачково - Нареченски бани поради срутване на скални маси, а трафикът се регулира от Пътна полиция. Шофьорите да се движат с повишено внимание по път ІІ-86 Хвойна – Чепеларе в района на кръстовището за Зорница поради пропаднал банкет. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, сочи още информация от АПИ.


СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини