Страховити маршрути за туристи в Родопите? Гледайте "Пътувай с нас" в Харамийската дупка

    Малцина са влизали в тъмната пещера Харамийската дупка в Триградското ждрело, в която само хора с вкус към адреналина се престрашават да катерят без никаква светлина, освен лампичката на предпазната каска.

    Репортерът на телевизия еТВ Величка Петкова обаче преодоля екстремна пещера, за да заснеме филм за една от малкото наистина екстремни атракции за туристи в Родопите.

    Природният феномен представлява 20 метра скално катерене по отвесна скала до входа на пещерата. Маршрутът е екстремен защото около 200 метра се пълзи на тъмно, а подземието не е облагородено. Не по-малко адреналиново е последващото отвесно спускане със седалка в 47 метрова пропаст, за да се излезе отново на открито.

    След излизане от дупката следва изкачване и пешеходен преход по ръба на билото, от където се откриват невероятни природни гледки. Пешеходният маршрут продължава по ръба на скалите, а след това и с преход през 50 метрова проходна пещера, за да се слезе отново долу в ждрелото.

    Цялото пътешествие за туристи, които не обичат скуката, както и още много атракции за любителите на по-леките преживявания – гледайте в поредния епиод на „Пътувай с нас“ – дестинация Триград тази вечер в 18. 30ч. по еТВ, а по-късно и на сайта ни Смолян бг вести в секция Мултимедия.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини