Мариан Бачев и Театрална работилница подаряват на Смолян спектакъла „Филмирана провинция“

Интересен спектакъл с драматизация по разкази на Чудомир, който вече обира награди на различни фестивали, ще изненада приятно любителите на театъра в Смолян. В петък, на 6 юли от 19:00 ч. в зала № 2 на РДТ „Николай Хайтов“ ще гостува постановката „Филмирана провинция“, а представлението ще е безплатен подарък за публиката на родопския град.

Създаден в навечерието на 50-годишнината от смъртта на един от най-обичаните български писатели-хумористи Чудомир, спектакълът вълнува с яркия си език и персонажи. Той е продукция на актьорите и ръководителите на Театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ – Мариан Бачев и Милена Видер.

В нея участват млади артисти от една от най-новите младежки любителски трупи в София, създадена през есента на 2015 г. Младите актьори, на възраст от 11 до 18 години, успешно влизат в ролите под вещото ръководство актьорите Албена Начева и Росен Белов – асистенти по актьорско майсторство.

В продължение на 75 минути талантите забавляват аудиторията с незабравимите образи от разказите „Дум Павли и магаретата“, „Конституцията“, „Читроне“, „Кумата Берта“, „Чакай, Тинке, аз да кажа“, „Не съм от тях, как’ Сийке“, „Шегата на бай Андрея“, „Провинциалистки“, „Народна медицина“, „Без късмет“ и др.

Костюмите са авторски и са специално създадени за участниците от сценограф-художника гл. ас. д-р Розина Макавеева, за което тя има престижна награда. Пластично-танцувалните решения са на Албена Атанасова – хореограф и педагог, носител на „Сребърна лира“ за преподавателска дейност, а Стефан Вълдобрев е предоставил своя авторска театрална музика за посатновката.

Още със старта на театралния сезон „Филмирана провинция“ става носител на Голямата награда за спектакъл на Фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка - Лом 2017, както и Голямата награда на Фестивала на любителските театри „Театър без граници“ – Самоков 2017 и гармота за най-добра постановка на Младежкия Национален Фестивал „Театър в аванс“– София 2017.

Сред отличията на забавния спектакъл са и грамоти от „Чудомирови празници“ – Казанлък 2018, от Фестивал на читалищното театрално изкуство – София 2018 и Младежки Театрален Фестивал „Океан от любов“ – Пазарджик 2018. Междувременно спектакълът бе част от афиша на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София, където се изигра на Камерната сцена на театъра.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини