Ново обществено сдружение в Смолян ще развее националното знаме от скалата Невястата

Представителите на новообразувано Обществено движение КОРЕКТИВ в Смолян ще развеят националното знаме на България от скалата „Невястата“. Събитието ще се състои на 14 юли, когато Движението ще бъде официално представено пред смолянската общественост, обявиха от ръководството.

Целта на Сдружението е да обединява усилията на гражданското общество на територията на Община Смолян, установяване и утвърждаване на местни интереси, ценности и култура, 

КОРЕКТИВ ще с естреми да развива двустранен диалог с представители на местните органи за самоуправление, както и на изпълнителната власт, за се сформира обществена санкция при административни решения, засягащи обществените интереси.

Обществен надзор върху дейността на органите на местното самоуправление и администрация, са сред акцентите в бъдещата работа на КОРЕКТИВ, което ще търси и създава условия за защита и взаимопомощ при възникването на конфликти между граждани или местни организации с държавната администрация, или други органи на местното и държавно управление.

Общественото движение ще търси активното сътрудничество за противодействие на престъпността, употребата и разпространението на наркотични вещества, реализирането на проекти за ресоциализация на малолетни или непълнолетни лица извършили престъпления от общ характер или такива с трайно изградена противообществена нагласа. Със своя потенциял новата формация ще участва в разработването на проекти за облагородяване и подобряване на градската среда, инфраструктура и туризъм в населените места в рамките на Община Смолян.

Сред проявите, които се планират ще се наблегне на отстояване на изконни български ценности, търсене на мненията на гражданите по обществено значими теми, а приоритет ще е активната подкрепа на хората с нисък социален статус, заявяват от ръководството на новото сдружение, което кани на официалното си представяне на 14 юли от 10:00 часа на паркинга пред ресторант „Рибката“, където освен официална част са предвидени и много изненади и атракции.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини