Американски ракетен удар в Пакистан

Предполагаем безпилотен летателен апарат изстреля ракети по убежище използвано от екстремисти в Северозападен Пакистан, в граничната зона с Афганистан, предаде АФП.

Ударът е нанесен срещу убежище използвано от екстремистите в град Таби Лангар Хел в размирния регион на Южен Вазиристан, който граничи с Афганистан, обявиха пакистанските власти.
"Мога да потвърдя за ракетна атака срещу убежище в Таби Лангар Хел", обявиха официални представители.

"Според първоначалните доклади, има загинали хора", заявиха още те като допълниха, че е имало екстремистка активност в региона по време на ударите.

Междувременно с видео, което показва окървавени тела на деца наредени до трупове на други граждани, потвърди разкритията на Червения кръст за загинали цивилни в два отдалечени града в Западен Афганистан, където имаше сблъсъци между американските военни части и талибаните. Публикацията е на американския вестник "Бостън глоуб".

Американските военни досега не обсъждаха съобщенията за загинали цивилни граждани в Афганистан, но нарушиха тази практика след доклад на афганистанските власти, в който се посочва, че са убити около 147 души.

Афганистан обвини въздушните удари са причината за смърт и разруха в западните райони на страната. Американските власти предположиха, че поне някои от смъртните случаи са причинени от части на талибаните и заявиха, че съвместен следователски екип на САЩ и Афганистан ще анализират данните от градовете Ганжабад и Герани в провинцията Фарах.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини