Борисов: За тези, които казаха, че сме задлъжнили държавата и следващите поколения. То е точно обратното

Приходните агенции работят добре. Добър е бюджететният излишък . Така че ще можем да затворим добре годината и с направените разходи и да преизпълним плана поне от това, което към полугодието иммаме. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

"Службите работят добре по битката с корупцията и контрабандата и най-материалният израз - парите в бюджета", заяви Борисов.

Заместник-министърът на финансите Росица Велкова докладва, че излъшъкът с натрупване към края на месец юли е 2,023 млрд.лв., а за месец юли само излишъкът е в размер на 309, 9 млн. лв.

"Знаете преди година и нещо като поехме управлението колко беше 3,7 дефицит - маса плащания без обезпечения и рекорден нисък външен дълг от 24%", изтъкна Борисов.

"Това е за тези, които казаха, че сме задлъжнили държавата и следващите поколения. То е точно обратното", отговори Борисов на критиките на опозицията, че шайка е поробила държавата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ex
    extraterrestrial
    6 -2
    13:22, 1 авг 2018
    Само дето няма осъдени за корупция и контрабанда, а Борисов е признат от съда лъжец.
  • 2
    Ке
    КЕЛЕПИРДЖИЕВ
    4 -2
    14:46, 1 авг 2018
    Абе като чета какво казва тоя човек имам чувството че съм в ШВЕЙЦАРИЯ или ШВЕЦИЯ но като се ощипах и огледах видях беднотията безработицата мръсотията ******ите и разбрах че тоя лъже на поразия В Бългърия съм в България е съжалих че съм прекъснал съня си Обаче ЦЕЦО е по голям майстор в ЛЪЖИТЕ той надмина и ГьОБЕЛС
  • 3
    Съ
    Сървайвър
    3 -2
    15:40, 1 авг 2018
    За какво са им тези лаптопчета, като всички са дошли с папки и разпечатки, сигурно за да изглеждат умни? Бае пък си подготвил рекламна реч, доста несвързана, но гледам е доволен от нея.
  • 4
    Ма
    Манастирска изба
    5 0
    16:08, 1 авг 2018
    Държавата е за тях, а за нас мащеха. За нас и трохи не оставят.Всички без цвят грабят ли грабят.Затова тук останаха пенсионери, ма...ли и турци.Затриха държавата тия изедници. Хак да ние, сами си ги избираме и се превърнахме в мазохисти.
Последни новини