Смолян с декларация до премиера Борисов за затворения от свлачище път за Мадан

Общинският съвет на Смолян ще изпрати декларация до премиера Бойко Борисов за свлачището, което прекъсна пътя Смолян-Мадан през март 2018г. Съветниците се оттелгиха на почивка, за да оформят декларацията, която ще подпише новият шеф на местния парламент инж. Данчо Киряков.

Преди това обаче КРОС направиха питане законен ли е обходния пътпрез село Влахово, който пое трафика на затворения път Смолян-Мадан. Според КРОС мерките, които властите твърдят, че са предприети са тип „фалшиви новини“. Кирил Хаджихристев постави въпроса и колко време ще бъде затворен пътя и допълни, че търпението на хората свършва, а наближава иновата учебна година от 15 септември. Именно от КРОС поискаха създаването на декларациято до Борисов, за разпореждане на спешен оглед и решаване на проблема.

Кметът Мелемов отговори, че проблемът е от компетенцията на специалистите, а от МРРБ са поели ангажимент пътят да се отвори до 15.09. 2018г.

От опозицията обаче настояха, че спешните мерки са повече от необходими, още повече заради тежката ситуация с дъждовете, която активира десетки свлачища в цялата област. „Исканията на хората от снощия /б.а. на 1 август/ протест са основателни, но е яхнат политически. Опитът да се намеси общината мирише на избори и печелене на дивиденти. Пътя е републикански, а не общински.“, коментира Салих Аршински от ДПС.

„Това не е политически протест, това са хора, които вече са загубили търпение. Нека насрочим извънредно заседание и да дойдат компетентни органи да ги изслушаме и да се действа, за да се тушира напрежението. Като дойдат избори и вземете да обикаляте по тия 10 села, кажете на хората, че протеста им е политически и децата им на 15 септември няма откъде да минават.“, контрираха от опозицията в местния парламент.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини