За два дни родопско село събра голяма сума, за да прибере от чужбина тялото на 43-годишен мъж

Само за два дни бяха събрани 8 хиляди лева, за да бъде прибрано от Испания тялото на 43-годишен родопчанин от село Давидково, общ. Баните, който почина в болница на 22 август след двуседмичко боледуване.

За транспортирането на тялото на Валентин Топалов до България са поискани около 7 хиляди лева, въпреки отстъпката, напарвена от испанска фирма за траурен транспорт до България. Десетки бяха давидковци, заедно с кметицата си Севда Чолакова, които подеха дарителската кампания чрез социалната мрежа. С приноса на много хора, както от родното село на Валентин, така и от цялата страна и приятели от чужбина, непосилната за опечаленото семейство сума беше събрана на 24 август вечерта.

Община Баните отпусна средства в размер на 500 лв. , както и транспорта от летището в София до Давидково. Събраните 8 300 лв. вече са преведени на близките му, а семейството благодари на всички дарители. Успешното събиране на средствата само за дни обедини всички и въпреки тъжния повод за кампанията, мрежата е залята от благодарности и похвали от въодушевени от успеха дарители.  Само от близкото село Стърница в общ. Баните са събрани над 900 лв. Пари продъжават да пристигат, като те ще бъдат предадени лично на семейството, което има и студентка във втори курс.

„Приятели, необходимата сума за транспортирането на Валентин Топалов е събрана. От името на семейство Топалови Ви Благодаря! Благодаря Ви и аз, нямам думи да опиша колко много човещина има по света!", написа в профила си Цанко Делиев, един от организаторите на кампанията. След като средствата вече са събрани, се очаква скоро тялото да бъде транспортирано на родна земя.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини