Елитът в спортните танци се събира на лагер в Смолян, ще има и демонстрация за смолянчани

За пръв път Смолян ще бъде домакин на първия по рода си международен лагер по спортни танци, организиран от Павлина Георгиева. Смолянчанката е шампионка на България по спортни танци за 2006 г. и собственик на Танцово студио в Смолян, а съорганизатор на събитието е Добрина Паричкова – международен треньор по спортни танци в Бургас.

Събитието ще се проведе в спортна зала „Величко Чолаков“ в рамките на 3 дни. Началото е на 27 август и е под патронажа на Община Смолян. Утре в родопския град пристигат общо 50 души – състезатели и 8 треньори от цяла Европа – Германия, Италия, Испания, Словакия, Франция, Швейцария, Русия, Румъния и България.

Три от танцовите двойки, които ще участват в подготвителния лагер, са в топ 3 на световния финал по спортни танци. Светлана Гудино – двукратна европейска шампионка, майстор на Русия по спортни танци и основен претендент за Европейската титла тази година. В Смолян ще пристигнат и Елена Саликова и Чарлз Шмит – шампиони на Франция, Роса Карне – шампион на Испания и Винченцо Маринело – шампион на Италия. Треньори на подготвителния лагер ще бъдат международен състав от Италия, Франция, Румъния, Русия и България.

Павлина Георгиева е вицешампион и на Дания, финалист на много международни турнири, а сега е треньор и на състезатели в чужбина. В школата си по танци в Смолян тя обучава деца и младежи от 6 до 18 г. , като често кани международни треньори, които да обучават възпитаниците на Школата. Освен тридневния спортен лагер с тренировъчната програма, гостите ще имат възможност за практикуват йога, афроденс стайл и да разгледат забележителностите на района.

В спортната зала в Смолян, жителите и гостите на града ще имат възможността да се потопят в магията на спортните танци. Това ще се случи в Деня на отворените врати на 29 август от 18:00 ч., а входът е свободен.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини