В центъра на Смолян наши ученици ще направят демонстрация на авторски изобретения

 Под надслов „Иновации, работни места и предприемачество”, Европейският информационен център „Европа директно” в Смолян организира на 27 септември информационна кампания на открито за широката общественост. В рамките на кампанията ще бъдат показани иновативни изобретения на възпитаници на учебни заведения на територията на Смолян и областта, с които са завоювани престижни награди и висока обществена оценка.

Учениците от Професионалната гимназия за селско и горско стопанство “Никола Вапцаров” - Чепеларе ще демонстрират създадения от тях прототип на електромобил. Училищната компания НОЕТИК от Езикова гимназия „Иван Вазов” - Смолян, обявена за най-добра училищна компания на България за 2017г. , ще представи своето мобилно приложение E-Food Scanner  за cкaниpане на етикетите на хранителни продукти и идентифициране на вредните съставки в тях. Младежите от Професионална гимназия по техника и технологии „Христо Ботев” - Смолян ще промотират онлайн платформата си ”Купи и дари” и каузите, които искат да подкрепят чрез нея.

Ще бъде предоставена информация за действията на европейските институции в областите заетост, растеж и инвестиции. За участници в кампанията са поканени представители на работодатели от града, организации и местни училища, които имат разработени иновативни продукти и идеи.

Освен това, областният информационен център в Смолян ще информира гражданите за своите текущи дейности, както и възможностите за финансиране от структурните фондове на ЕС. „Арексим Инженеринг” ЕАД ще представи възможностите за работа и стаж в организацията и ще направи демонстрация по сглобяване на автомобилни компоненти.

Жителите и гостите на Смолян могат да се включат в инициативата на 27 септември от 15 до 18ч. на площад „Свобода” в на Стария център в Смолян.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини