Смолянските полицаи отново първи в състезанието „Пътен полицай на годината“

Изображение 1 от 2

    Отбороът на ОДМВР-Смолян се класира на първо място на провелия се XXVI Национален конкурс „Пътен полицай на годината“ – Габрово 2018 г.

    Младши автоконтрольори Васил Бакалски от сектор „Пътна полиция“ и Райчо Сивенов – РУ-Чепеларе спечелиха първото място със 749 точки. Така служителите на Областната дирекция на МВР в Смолян станаха най-добрите в отборното класиране. След тях с 697 точки са колегите им от Перник, трети – 686 автоконтрольорите от Варна.

    Младши автоконтрольор Васил Балкански от Смолян от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Смолян спечели наградата „Пътен полицай на годината“, като подели първото място с колегата си от Перник Румен Евтимов. Втори е Райчо Сивенов от РУ – Чепеларе– миналогодишния победител в индивидуалното класиране. Третото място е за Константин Вангелов.

    За първи път в 26-годишната история на конкурса, двама претенденти си делят първото място. Наградите им бяха връчени в събота вечерта на церемония в Габрово, където се състоя и самото състезание. Тази година в надпреварата се включиха 26 младши автоконтрольори. Те се състезаваха в няколко дисциплини – стрелба с пистолет, теоретичен изпит по оказване на долекарска помощ, състезание с кола и мотоциклет и оказване на първа помощ на пострадали в ПТП. Смолянските пътни полицаи успяха да спечелят 7 купи от различните дисциплини.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини