Ще одобрят ли съветниците нова разсрочка на дълга от 4 млн.лв.? Гледайте днес онлайн сесията на Община Смолян

Днес в 11 часа започва заседание на общинския съвет в Смолян, в чийто дневен ред са включени 24 точки. Връчване на наградата „Почетен гражданин на Смолян” на свещеник Димитър Михайлов е първата точка за разглеждане от съветниците, повечето от следващите са свързани с общински поземлени имоти, изготвяне и промени в ПУП, различни видове възмездни и безвъзмездни сделки с тях. Една от тях е дарение на масивни сгради в полза на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ по реда на Закона за общинската собственост.

Днес ще стане ясно дали ще се вземе решение за удължаване срока на възстановяване на получен временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България. Припомняме, че в края на миналата година избухна скандала заради пропуснати срокове от общинското ръководство, заради което Министерство на финансите трябваше да започне да удържа пари от Община Смолян по кредита в размер на близо 4 млн.лв. В предишни години той е бил рефинансиран и местната хазна получаваше своеобразна отсрочка за връщането на парите към държавата. Днес подобна разсрочка ще трябва отново да бъде поставена на дневен ред и гласувана от  съветниците.
Кметът Мелемов ще докладва и за участие на Община Смолян в качеството и на учредител на Общински футболен клуб „Родопа – Смолян 2018“.
 
Еском ще излъчва сесията онлайн, тя ще бъде заснета от екипа на еТВ в Смолян и качена на сайта в секция Мултимедия.
Пряко може да я гледате днес от 11 ч. на сайта ни СмолянБГвести отново в раздел Мултимедия.
СмолянБГвести 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ..
    .....
    1 0
    11:38, 25 окт 2018
    Всъщност, нищо не може да се гледа. Само буксува и не тръгва .......
  • 2
    Щи
    Щиляна
    0 -1
    11:41, 25 окт 2018

    Имаше за кратко технически проблем, който вече е отстранен. Може да гледате онлайн след края на дадената 30 минутна почивка.

    • ..
      ....
      1 0
      12:05, 25 окт 2018
      Благодаря Ви !!!

Още новини

Последни новини