Майстор на роклята от приказките - Радослава Лазарова от Смолян, в битка за „Дизайнер на годината“

Изображение 1 от 2

    За първи път дизайнер от Смолян покорява висшата мода и дори влиза в битка за титлата „Дизайнер на годината “.

    Младата и талантлива родопчанка Радослава Лазарова е сред номинираните майстори на иглата на първите по рода си модни награди. Те са на единствената модна телевизия у нас – Code Fashion TV, а смолянското момиче ще се състезава с утвърдени не само на родната модна сцена имена и модни брандове като Евгения Борисова, Есил Дюран, Princess Fashion Studio и Paloma Fasion.

    „За мен e не само изключителна чест и признание за труда ми, а и още по-голяма мотивация да продължа да създавам модели за дамите, които искат да бъдат завладяващи и неотразими. ”, сподели чаровната дизайнерка. От профила си в социалната мрежа Радослава призова смолянчани и тези, които харесват авторските ѝ модели на официални и булчински рокли, да я подкрепят в онлайн гласуването, което ще определи победителя.

    Реакциите на родопчани не закъсняха и макар да имаше отзиви, че не разбират от висша мода, признават, че са горди от постиженията на младата дизайнерка. „Успех Ради, Смолян е с теб!“, „Ти го заслужаваш!“ са само малка част от статусите на голямата аудитория, която следи изявите на Радослава поне в онлайн пространството.

    Не са много обаче хората, които знаят, че Радослава вече е успяла да заяви творческото си присъствие, а името ѝ все по-често се споменава сред водещите имена в родната висша мода. Нейните официални и булчински рокли вече са оценени и на световните подиуми, а тази година 32-годишната дизайнерка обра овациите със своя рокля на филмовият фестивал в Кан. Родни звезди, модели и носителки на титлата „Мис България“ се надпреварват да показват моделите ѝ, а сред тях са Наталия Гуркова и Вероника Стефанова.

    Всички в Смолян познават Ради като слънчева и чаровна млада дизайнерка и все по-често ѝ се доверяват да сътвори роклята за специалния ден на жените, без оглед на възрастта и официалния повод.

    Тя завършва езикова гимназия, след което завършва моден дизайн София едва на 23 години, вземайки 4 години за две. Ради има диплома за специалност „Художник-дизайнер“, но решава да се върне в родния Смолян, където вече 10 години работи в модната къща на родителите си. Там трупа опит и гради самочувствие, за да покаже първата си самостоятелна колекция на едно от най-престижните модни събития в България Sofia Fashion week 2018 през март.

    Освен за дизайнер на годината, в надпреварата на модната телевизия, ще може да се гласува и за Модел на годината, Модна агенция, коафьор, гримьор и др. Къде и как може да гласувате и подкрепите смолянското момиче вижте тук:
    1️. От линка:  https: //goo. gl/ieTZbw  – за „Най-добър дизайнер в категория висша мода за 2018“.
    2. Като харесатe снимката на Ради в официалната Facebook страница на Code Fashion Awards: https: //goo. gl/Dhwhiw➡️ Победителят ще бъде определен на база сумарния резултат от двете гласувания – на сайта и Facebook страницата.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини