Община и полиция в реална акция за премахване на трошките от улици и тротоари

Най-после местната власт предприе реални действия и сложи край на апелите и предупрежденията към стопаните на трошки, с които са пълни улички, тротоари и обществени места в Смолян.

Община Смолян започна акция за премахване на излезлите от употреба МПС, паркирани на терени общинска собственост. Собствениците на 20 бракувани и излезли от употреба коли, вече получиха предписания да ги премахнат.

Това се случи след съвместна проверка от община Смолян и ОД на МВР. Органите на реда издираха собствениците, за да им бъдат връчени предписанията.
Собствениците на такива МПС трябва да предприемат действия за премесването им на терен, частна собственост или да ги предават в центрове за разкомплектоване.
При неизпълнение, излезлите от употреба МПС ще бъдат транспортирани до площадка за временно съхранение и разкомплектоване и на собствениците им ще бъдат налагани санкции, в размер от 300 до 1 000 лв.
Съгласно Наредбата за управление на отпадъците в Община Смолян се забранява съхраняването на излезли от употреба МПС на терени, общинска собственост – тротоари, улици, площадки, обществени паркинги, зелени площи и др.
Тези бракувани автомобили заемат паркоместа, пречат на движението и освен това затрудняват фирмите за снегопочистване.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини