Отвориха банкова сметка в помощ на хората, останали без дом месец преди Коледа

    Кметът на Момчиловци откри банкова сметка, по която ще се набират средства в помощ на пострадалата пожара в събота фамилия Костадинови. Припомняме, че на 10 ноември вечерта триетажната къща на семейството, в която живеят шест човека, изгоря. Първите два етажа са наводнени от гасенето на огъня, покъщнината съсипана. Третият етаж и покрива са напълно изгорели.

    Огънят лумнал от непочистен комин, в това време в къщата е имало 8 човека, сред които и двегодишно дете. Пострадалите са настанени при близки, осигурени са им дрехи и храна от първа необходимост, но всичко, което са имали е изгоряло, включително и част от документите им.

    „Ето я и банковата сметка, по която желаещите да помогнат на пострадалото при пожар сем. Костадинови от Момчиловци могат да превеждат средства. Благодаря от името на хората за съпричастността с тяхната болка!“, съобщи кметът на селото, в което вече трета поред година се организира акция в помощ на пострадали момчиловски семейства. През март 2016 изгоря домът на възрастна жена, в който тя живееше дъщеря си-приемна майка, двамата й по-големи внуци, както и детенцето от дом. Миналата година пък беше изпепелена къщата на три семейства, която също беше възстановена с помощ от хората, фирми, дарители и средства от община Смолян.

    ОБЩИНСКА БАНКА, ФЦ Смолян

    Титуляр: Васил Тодоров Костадинов

    BIC SOMBBGSF

    IBANBG54SOMB91301066119401

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини