Посрещат Деня на християнското семейство с тържествена литургия в единствения храм "Въведение Богородично"

 Утре- 21 ноември от 9,30 часа архимандрит Висарион ще отслужи Света божествена Литургия по повод големия християнски празник Въведение Богородично, ден на християнското семейство.

Храмът е единственият в околията, който носи името Въведение Богородично и официално е осветен през далечната 1836 г. за прослава на малката  Дева Мария, въведена 3-годишна в Йерусалимския храм. Другата църква в село Полковник Серафимово носи името на Свети Димитър.

 Заедно с архимандрит Висарион на св. Литургия по повод храмовия празник на църквата „Въведение Богородично“ в с. Полковник Серафимово ще служи и енорийският свещеник Димитър Одаджиев.  Песнопенията по време на празничната Литургия ще изпълни хорът на църквата „Успение Богородично“ в смолянския квартал Устово.

 За желаещите от Смолян да участват в празника строителният предприемач Спиро Чавдаров е осигурил транспорт. Автобусът ще тръгне в 8,30 часа от кино „Дружба“ през ул. „Коста Аврамиков“ в Райково и колелото на Бункера. Ще спира на всички автобусни спирки.

На Богородичния празник ще бъде отслужен водосвет и ще бъде раздаден благословен обяд.

СмолянБГвести

    

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини