Засега: билетът за градски автобус в Смолян няма да става 1.30 лв, чакаме по-дълго по спирките

Автобусите вече ще минават през 9 минути, до сега бяха през 7 минути

Кметът Николай Мелемов проведе среща с представители на фирмите, изпълняващи маршрутните разписания от градската транспортна схема на Смолян. Поводът е постъпилото уведомление, подписано от „Рожен експрес” АД, „Мега транс” Консорциум и „Орфей експрес” ООД, в което те настояват за промяна цените на билетите и картите за пътуване по маршрутните линии на градския транспорт. Превозвачите уведомяват, че поради увеличените цени на горивата, застраховките гражданска отговорност, задължителната застраховка трудова злополука, задължителната смяна на всички касови апарати от 2019 г., повишение цени на гуми, масла и резервни части, намаление на пътникопотока с над 50 на сто в сравнение с последните 15 години и други причини, считат за необходимо да има корекция на цената на билета от 1 лв. на 1,30 лв., както и съответното увеличение на картите за пътуване, считано от 1 януари 2019 г.

Мелемов посочи, че не трябва да се повишава цената на билета, защото има социален момент – хората ще се натоварят с още допълнителни разходи, а повечето от тях не могат да си го позволят. Той предложи да се намери вариант, който да удовлетвори и превозвачите и Общината.

Готови сме да ви окажем всякаква помощ, както сме го правили и досега, каза на срещата кметът. Като начало Мелемов предложи, а и превозвачите приеха да извършват курсовете си по лятното разписание през 9 минути, а не както сега през 7 т.е. да има корекция в схемата за градския транспорт. Бяха набелязани и други мерки.

В резултат на разискванията, превозвачите обявиха, че на този етап няма да увеличат цената на билета за градския транспорт.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини