Златоград чества 106 години свобода, тържествено наградиха отличниците на града

Областният управител Недялко Славов приветства жителите и гостите на Златоград по случай 106-годишнината от Освобождението на града, от свое име, от името на Българското правителство и министър-председателя Бойко Борисов.

Златоград отбеляза 106 години от Освобождението на града. Денят беше неучебен, а 12-класници участваха на Тържествена сесия в Общинския съвет, а акцентът беше поставен върху децата на Златоград.

Бяха наградени деца, които са прославили Златоград на областно, национално и международно ниво. Юбилейният 60 – ти випуск при СУ „Антим I” град Златоград поздрави гостите с рецитал, а председателят на Общински съвет Емилия Кръстева и Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев им връчиха плакети с послание „Единни в мисли и дела бъдете и добрини на идни поколения дарете!”.

Празникът се отбелязва с тъpжecтвeн pитyaл и пpoвepĸa-зapя на цeнтpaлния плoщaд, c yчacтиeтo нa 101 Aлпийcĸи пoлĸ, пpeдcтaвитeлния дyxoв opĸecтъp нa Boeннoвъздyшнитe cили – Πлoвдив и отряди от ученици на СУ „Антим І” и ОУ „Васил Левски” в Златоград. В шествието взе участие Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

В знак на признателност към делото на загиналите за Свободата на Златоград, бяха поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини